ENERGIE-EFFICËNTE RAMEN – KÖMMERLING 88 – RESULTATEN VAN LABORATORIUMONDERZOEKEN

Resultaten van onderzoeken die zijn uitgevoerd, duidelijk wijzen dat DE RAMEN IN SYSTEEM KÖMMERLING – de hoogste klasse van passieve ramen:

RAMEN geproduceerd op basis van profiel KÖMMERLING hebben geweldige thermische en mechanische eigenschappen en uitstekende waterdichtheid. Wij hebben een breed scala van specialistisch onderzoek gemaakt, we hebben verbazingwekkende resultaten ontvangen bevestigd met passende certificaten.

 

PASSIEVE-RAMEN-uit-Polen-kommerling-88-certificaat

 

 

 

Toelichting op de resultaten van onderzoeken:

 

PASSIEVE-RAMEN-uit-Polen-Aalst1. Doordringbaarheid van lucht

PN-EN norm geldt voor de indeling van ramen en balkondeuren in termen van de doordringbaarheid voor lucht.
De norm classificeert ramen met behulp van een vijf-stappen-schaal van 0 tot 4 (hoe hoger het getal, hoe beter de kwaliteit van het raam) door het onderzoek van de hoeveelheid van lucht die door alle mogelijke spleten stroomt. Ramen en balkondeuren, om te voldoen aan de basisvereisten voor lucht infiltratie moeten ten minste in klasse 2 zijn. Onze ramen in de onderzoeken gekwalificeerd zijn voor de hoogste mogelijke klasse – nr. 4.

 

 

 

 

PASSIEVE-RAMEN-uit-Polen-Hasselt2. Waterdichtheid

PN-EN norm geldt voor de indeling van ramen en balkondeuren in termen van de waterdichtheid. Een belangrijke eigenschap van een raam moet het houdenn van waterdichtheid, zelfs bij sterke wind en zware regen. Het onderzoek van het niveau van de waterdichtheid van een raam wordt gedaan in een speciale afgesloten kamer waarin door de opbouw van de druk en de stromende water op raam simuleert de voorwaarden van hevige regen met een sterke wind. Deze norm stellt vast 10 klassen van waterdichtheid (van 1A t/m 9A) en een speciale klasse Exxxx. De klasse 9A karakteriseert het gedrag van de dichtheid van het onderzochte raam bij een druk van 600 Pa, wat betekent dat de dichtheid in een situatie waar het regent samen met de wind waaiende met een snelheid van ongeveer 112 km/h.
Bij het onderzoek van de waterdichtheid (dat wil zeggen, de invloed van weersomstandigheden zoals wind en neerslag in de frequentie die overeenkomt met het tientaal jarige gebruik) hebben wij de hoogste mogelijke voor onderzoek door de certificerende apparatuur norm-E2100 bereikt. Dit betekent dat onderzocht in het laboratorium, bij 2100 Pa, dus in situatie als het regent hevige regen en de wind waait met een snelheid van 210 km/h, ons raam heeft de volledige waterdichtheid bewaard.

 

 

PASSIEVE-RAMEN-uit-Polen-Amersfoort3. Weerstand tegen belasting met wind

De norm PN-EN bepaalt de weerstand van onze ramen tegen het buigen bij het waaiende wind. In het laboratorium, is het raam aan druk en zuiging van de wind blootgesteld en op hetzelfde moment is onderzocht de mate van uitwijking onderdelen het raam. De basisnorm is C3. Het door door ons onderzocht raam heeft het hoogste niveau bereikt – C5, dus de onderdelen van het raam, bij drukte van de wind met de snelheden van bijna 210 km/h, zijn in de toelaatbare grens gebogen.

 

 

 

 

 

PASSIEVE-RAMEN-uit-Polen-Bruges4. Het draagvermogen van veiligheidsvoorzieningen

Volgens de norm moeten de veiligheidsvoorzieningen, zoals raamsloten houdende en roterende de vleugel zouden in staat zijn de vleugel gedurende 60 seconden op zijn plaats te houden met de toepassing van de grootte van de negatieve belasting van 350 N. Dit is een drempelwaarde, die moet worden aangetoond door onderzoeken volgens de norm van het raam. Het onderzochte raam op basis van het profiel KÖMMERLING-88 voldoet aan de gecertificeerde normen.

 

 

 

 

 

ZIE – DE EIGENSCHAPPEN VAN DE RAMEN IN HET SYSTEEM KÖMMERLING 88